Det underlige er likevel at uansett hvor mette alle er – dessert er alltid godt! Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å servere gjestene det lille søte punktum. Her får du noen gode tips til enkle og smakfulle desserter, som gjestene dine vil elske!
Kaffeshake
Slå sammen kaffen og desserten, og lag en forfriskende deilig kaffeshake.
Bland sammen:
- 1 dl sterk, kald kaffe – velg din favoritt
- 1 kule is (vanilje/ sjokolade etter smak)
- 0,5 dl kald melk
Shaken toppes med krem og mokkabønner.
Små søte fristelser…
Disse søte fristelsene er så gode at de gjerne kan serveres alene. De er også nydelige i kombinasjon med is eller ost.
- Baileystrøfler serveres til et lite stykke myk brie.
- Dulche de Leche – deles i små skiver og serveres som topping på vanilje – eller sjokoladeis. Er også nydelig sammen med en skive Stilton ost.
- Praliner med bringebær serveres til et lite stykke chevre.
Nøttekake med cognackuler
Dette er en enkel og veldig god dessert, hvor den største delen av jobben kan gjøres i forkant.
Nøttebunn – vår favorittoppskrift!
- 5 mellomstore egg
- 4 dl melis
- 2 ts bakepulver
- 4 ss hvetemel (kan sløyfes)
- 5 dl malte mandler/ hasselnøtter
Slik gjør du:
- Mal nøttene/ mandlene og bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis.
- Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen, og vend inn nøtteblandingen.
- Stek i smurt form på 160°C i ca 45 minutter. Avkjøl.
Topping:
Pisk krem, hakk cognackuler og bland inn i kremen . Her er det kun fantasien som begrenser toppingen, til påske kan du for eksempel bruke egglikørkuler. Strø hakket/ høvlet Café Tasse sjokolade over
Smuldrepai med epler og mandler
Verdens beste og enkleste dessert, laget på et blunk!
Slik gjør du:
- Dekk til en paiform med eplebåter, strø kanel og sukker over.
- Bland sammen:
2,5 dl hvetemel
1 kopp (kaffekopp) sukker
2 ts bakepulver
og tilsett ett egg
- Strø deigen over eplene og hell en kopp smeltet smør over toppen.
- Hakk brente mandler eller Wienermandler og strø over.
- Stekes på 200°C i ca. 30 minutter.
Verdens enkleste kakao!
Varm melk med mokkabønner blir nydelig kakao. Server med krem, hakk mokkabønner og dryss over som topping.
TIPS! Alle desserter smaker selvfølgelig ekstra godt sammen med en kopp nydelig varm kaffe
Da bør det søte punktum være i boks! Lykke til og vel bekomme!