kaffe uten bismak

Glemmer du dette? Straffen får du rett i koppen…

Er du én av dem som slurver med renholdet av kaffemaskinen din? I følge Norsk Kaffeinformasjon renser bare halvparten av oss kaffemaskinen ofte nok – så du er ikke alene!

Del sosialt

Vi kan jo undre oss litt over hvorfor vi er så sløve med renholdet av noe vi tross alt bruker hele tiden. Spesielt når vi vet at dårlig renhold gir bismak på kaffen, i tillegg til at det tærer på maskiner og utstyr.

Problemet er ofte at vi venner oss til den dårlige smaken, og tror den skal være sånn.. Helt unødvendig!

Hva skjer hvis du glemmer renholdet?

Kaffen inneholder fettstoffer som sammen med humus i vannet, gir avleiringer der den kommer i kontakt med utstyret. Kaffepartikler som setter seg fast rundt omkring, lager et belegg som harskner og gir en vond smak på kaffen.

Bor du et sted hvor det er en del kalk i vannet, vil dette også kunne lage et belegg og du risikerer at maskinen ikke trakter som den skal. Her bør det brukes rengjøringsmiddel som fjerner kalk.

Så enkelt renser du!

Traktere/kolber og de fleste maskiner:

  1. Fyll i vann og rensepulver i vanntanken – sett på trakteren
  2. Gjør det samme to ganger til – nå uten rensepulveret

Kaffekanner settes i varmt vann med én teskje rensepulver. Skal stå å virke litt og skylles godt.

Juramaskiner brukes Jura rengjøringstabletter 

Hvor ofte bør jeg rense?

Det kommer litt an på hvor mye kaffe du drikker, men én gang per måned er en god tommelfingerregel.

Kaffe uten bismak, er en smal sak å få til. Noen minutter, gode renserutiner og et ønske om en kopp helt fersk kaffe, uten gamle kafferester – er alt som skal til!

Del sosialt
In this article