Litt tålmodighet må dog til, men belønningen er til gjengjeld stor! En håndbrygget kaffekopp gir nemlig kunden en fantastisk smaksopplevelse.
5 minutter = topp service!
Å tilby kunder en kopp håndbrygget kaffe, er det samme som å gi dem et skreddersydd produkt – en ekstra opplevelse. Kunden kan selv velge hva slags kaffe han ønsker, og baristaen kan benytte minuttene til å fortelle om kaffen kunden snart skal drikke. Opprinnelse, kvalitet og behandling – baristaens kunnskap bidrar til kundens totalopplevelse.
Het trend – men ingen ny metode…
Selv om kaffe som er brygget for hånd har vært borte fra kaffebransjen i mange tiår, har metoden eksistert i lang tid. Chemex er en klassisk amerikansk bryggeteknikk, som med sin flotte timeglassform ble designet allerede i 1941.
Hva trenger du?
- 40 g kaffe
- 600 g vann
- 8-kopps Chemex
- Kvern
- Vekt
- Stoppeklokke
Tips! Hario-kanne med tynn helletut kan komme godt med.
Vanntemperaturen har mye å si for kvaliteten på det ferdige produktet, og temperaturen bør ligge mellom 90-96 OC.
Så enkelt er det..
- Plasser filteret i Chemexen så den tredoble delen ligger over tuten.
- Varm karaffelen ved å helle varmt vann gjennom filteret. Hell ut.
- Mål opp 40 g kaffe og kvern den medium grovt – omtrent som grovt salt.
- Ha den kvernede kaffen i filteret og press den forsiktig sammen med en skje.
- Sett karaffelen på vekten og nullstill den. Start stoppeklokken.
- Hell 60 g vann jevnt over kaffen. La kaffen «blomstre» i 30 sek.
- Tilsett resten av vannet. Hell etappevis og i små sirkler – begynn i sentrum av filteret og jobb deg utover.
- Alt vannet skal tilsettes i løpet av 3 min og 15 sek og den totale bryggetiden bør ligge på 5 min. Ta bort filteret når kaffen har dryppet ferdig.
Trend eller ikke, håndbrygget kaffe er vel verdt tiden det tar å lage den – for bedre kaffe skal du lete lenge etter!