Kaffe med mint og sjokolade web

Dessert i en fei – her får du våre tips!

Middagen er over, praten er godt i gang, alle er stappmette og akker seg over hvor mye de har spist… Kjenner du deg igjen? Er ikke akkurat så fristende å gå ut på kjøkkenet for kokkelere enda mer…

Del sosialt

Det underlige er likevel at uansett hvor mette alle er – dessert er alltid godt! Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å servere gjestene det lille søte punktum. Her får du noen gode tips til enkle og smakfulle desserter, som gjestene dine vil elske!

Kaffeshake

Slå sammen kaffen og desserten, og lag en forfriskende deilig kaffeshake.

Bland sammen:

  • 1 dl sterk, kald kaffe – velg din favoritt
  • 1 kule is (vanilje/ sjokolade etter smak)
  • 0,5 dl kald melk

Shaken toppes med krem og mokkabønner.

Små søte fristelser…

Disse søte fristelsene er så gode at de gjerne kan serveres alene. De er også nydelige i kombinasjon med is eller ost.

Nøttekake med cognackuler

Dette er en enkel og veldig god dessert, hvor den største delen av jobben kan gjøres i forkant.

Nøttebunn – vår favorittoppskrift!

  • 5 mellomstore egg
  • 4 dl melis
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss hvetemel (kan sløyfes)
  • 5 dl malte mandler/ hasselnøtter

Slik gjør du:

  1. Mal nøttene/ mandlene og bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis.
  2. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen, og vend inn nøtteblandingen.
  3. Stek i smurt form på 160°C i ca 45 minutter. Avkjøl.

Topping:

Pisk krem, hakk cognackuler og bland inn i kremen . Her er det kun fantasien som begrenser toppingen, til påske kan du for eksempel bruke egglikørkuler. Strø hakket/ høvlet Café Tasse sjokolade over

Smuldrepai med epler og mandler

Verdens beste og enkleste dessert, laget på et blunk!

Slik gjør du:

  • Dekk til en paiform med eplebåter, strø kanel og sukker over.
  • Bland sammen:

2,5 dl hvetemel

1 kopp (kaffekopp) sukker

2 ts bakepulver

og tilsett ett egg

  • Strø deigen over eplene og hell en kopp smeltet smør over toppen.
  • Hakk brente mandler  eller Wienermandler og strø over.
  • Stekes på 200°C i ca. 30 minutter.

Verdens enkleste kakao!

Varm melk med mokkabønner blir nydelig kakao. Server med krem, hakk mokkabønner og dryss over som topping. 

TIPS! Alle desserter smaker selvfølgelig ekstra godt sammen med en kopp nydelig varm kaffe 

Da bør det søte punktum være i boks! Lykke til og vel bekomme!

Del sosialt
In this article