det lille kaffebrenneriet

Det lille kaffebrenneriet med den store smaken

Her brenner vi for kvalitetskaffe!

Del sosialt

Leter du langs landeveiene utenfor Sandefjord vil du til slutt finne kaffebrenneriet Crema, som med sine hvitmalte, vakre trehus nesten umerkelig sklir inn blant gårdene i nabolaget. “Det lille kaffebrenneriet med den store smaken” tar godt vare på sitt gode navn og rykte. Her står håndverk, kvalitet, smak og svart pasjon i sentrum.

Er det noe Crema Kaffebrenneri er opptatt av, så er det kvalitet og håndverk. Det gjennomsyrer hele produksjonen, alt fra innkjøp til kaffebrenning, kverning og pakking. Det smakes i alle ledd, for å sikre at varepartiet er hva det gir seg ut for og at brenningen har gitt riktig resultat. Utseende, smak, pakking og distribusjon – alt skal stemme før kaffen når ut til kunden.

Brenner for kaffe

Hver brenning tar 15-18 minutter, og i løpet av den tiden fjernes så mye fuktighet fra bønnene at porsjonene reduseres fra 120 kg rå kaffebønner til 100 kg brente kaffebønner. Crema bruker luftkjøling av kaffen i trommel, i stedet for vannavkjøling. «Det er dyrere og mer tidkrevende», men vi mener det er best for å sikre kaffens holdbarhet og generelle kvalitet, sier brennerimester og produksjonssjef Thor Kristiansen. Han har ti års erfaring som kaffebrenner, og vet alt om hvor viktig brenningen er for kvaliteten på kaffen. I kaffebrenneriet styres alt manuelt for å sikre best mulig kvalitet.
– Blir bønnene for mye brent, blir smaken bitter og stram uten aroma og fylde. Og omvendt; for lite brente bønner gir svak kaffe uten riktig utviklet aroma. Vi bruker brenningen til å lokke fram den aller beste smaken i kaffen, sier han.

Svart pasjon
Etter brenning er det tid for blanding. Det krever tid og erfaring for å komme frem til den rette blandingen. Det er ikke bare å blande kaffeslag som smaker godt hver for seg og sette disse sammen. Det er viktig å finne rett balanse mellom kvalitetene og smakene. Det finnes spennende blandinger som har lang tradisjon på markedet. Crema forsøker å utvikle nye blandinger som følger trendene, som sigarkaffen.

Det lille kaffebrenneriet har eksistert siden 1986, men er fortsatt ikke større enn at de har kontroll på alt. Sporing, rettferdighet og det å bygge relasjoner med kvalitetsprodusenter er viktig i denne bransjen. Det er kvalitet i alle ledd som gir en god kaffeopplevelse for dine kunder. Erfaringen og kunnskapen etter mange år i bransjen gjør at kaffehuset fint kan konkurrere med de store. Brenneriet kjøper inn de beste råvarer, brenner med kløkt og nennsomhet, og smaker på alt før det går ut. Det gir god kaffe! Etterspørselen etter Crema kaffe er stor og kaffen distribueres til kaffebarer, restauranter, spesialbutikker, interiør- og gavebutikker over hele landet. Til stor glede for norske kaffeelskere. Kaffe er tydelig en pasjon og en stor lidenskap for “Det lille Kaffebrenneriet med den store smaken”

Del sosialt
In this article