holdbarhet

Oppbevaring og holdbarhet av kaffe – få tipsene

Grunnprinsippet for oppbevaring av kaffe er at den bør komme i minst mulig kontakt med luft. Dette for å unngå harskning og tap av smak og aroma. Kaffen bør derfor alltid oppbevares lengst mulig i originalemballasjen.

Del sosialt

Kvernet kaffe – holdbarhet 5 dager

Kvernet kaffe oksiderer raskere enn hele bønner. Kvernet kaffe til presskanne eller trakter holder seg godt ca 5 dager. Kortere ved finere kverningsgrad, for eksempel espresso.

Fryser/kjøle – hvis du skal oppbevare mer enn 8 uker

Fryser du bønnene, beholder de en del fylde og sødme, men de mister sin friskhet og smaker mindre. Skal kaffen oppbevares over 8 uker, er det bedre å fryse bønnen i en lufttett pose enn å oppbevare disse i romtemperatur.

Romtemperatur

Hele bønner i lufttett pose på benken holder seg best. Det er en fordel å bevare kaffen i originalposen, lukk den godt mellom hver gang du tar kaffe. Fra posen åpnes bør kaffen brukes innen 2 uker.

 Kaffeboks? Behold posen!

Heller man kaffe over i en boks vil man utsette kaffen for oksygen, noe som fremskynder oksideringen. Ferskheten vil forsvinne raskere. Sett heller hele posen ned i boksen for best mulig å skjerme mot oksygen, lys, fukt og lukt.

Fem råd for best kaffe

  1. Med en god kaffekvern har du fersk kaffe lengre
  1. Se etter brenningsdato på posen eller spør når kaffen er brent
  1. Kjøp kaffe som er av høy kvalitet i kaffebar eller spesialforretning
  1. Oppbevar kaffen i original emballasje, lukk godt og oppbevar den i kjølig romtemperatur
  1. Kvern kaffen rett før brygging
Del sosialt
In this article