te

Te hver dag – god helse på kjøpet!

Visste du at te er verdens mest utbredte drikk? At en kopp deilig, varm te kan løfte enhver regntung høstkveld er noe mange vet, at det også bidrar til bedre helse – kan derimot være en hyggelig overraskelse for mange.

Del sosialt

Godt for hjerte, kreft, immunforsvaret, blodtrykket, tennene…. Listen er lang dersom du søker opp ”positive helseeffekter ved te”. Noen vidundermedisin er det riktignok ikke, men at te kan ha ingredienser som gir positive helsegevinster – det er sikkert!

Her gir vi deg noen gode grunner til å drikke mer te!

Derfor bør du drikke te…

  1. Inneholder store mengder antioksidanter – som er godt for helsen.
  2. God tørstedrikk. Sammen med vann er usukret te den beste tørstedrikken, nettopp fordi den inneholder så mange gode stoffer.
  3. Kan bidra til å redusere risikoen for hjerte –og karsykdommer. Flavonoidene i teen bryter ned fettet i blodårene, og kan derfor ha denne effekten.
  4. Studier har vist at te kan redusere risikoen for kreft.
  5. Senker blodtrykket.
  6. Hjelper deg å holde vekta. Kanskje den største motivasjonen for å begynne å like te, dersom du ikke liker det? Grønn te bremser opptaket av fett fra maten, og det er faktisk snakk om en reduksjon på opptil 30%.
  7. Bra for tennene! Både svart og grønn te hjelper til å bekjempe bakterier som fører til hull og tannkjøttbetennelser.

Ulik te – ulike helseeffekter!

All ekte te stammer fra den samme planten, det er dyrkingen, plukkingen og foredlingen som gir oss de forskjellige smakene, fargene og egenskapene. Rooibos-te, fruktte og urtete er faktisk ikke te i ordets egentlige betydning – for Rooibos-te kommer for Rooibos-busken, fruktte består av kun frukt og urtete lages av ulike urter.

Grønn te

I tillegg til å være en veldig god og populær te, har grønn te et høyt innhold av antioksidanter. Det sies at grønn te har positiv effekt på diabetes, nyresykdommer, Alzheimers og beinskjørhet.

Rooibos

Rooibos er rik på vitaminer og mineraler som jern, kobber, sink, kalsium og magnesium. Den inneholder ikke koffein eller garvesyre. Teen sies å være krampeløsende (brukes enkelte steder som en del av spa-behandling), har en allergidempende effekt, den skal være soppdrepende og antibakteriell. I tillegg skal den virke positivt inn på migrene, søvn og humør!

Ingefærte

Skal virke positivt på immunforsvaret, være betennelsesdempende og slimløsende – perfekt hvis du har influensa.

Kamille te

Kamille te skal virke beroligende og kan gjerne drikkes før du tar skjønnhetssøvnen. I tillegg skal denne teen virke betennelsesdempende, styrke immunforsvaret, hjelpe mot muskelkramper (menstruasjonssmerter) og mageproblemer.

Svart te , grønn te ,frukt te, hvit te, rooisbos  og urte te – et hav av smaker for alle ganer!

Trenger du flere gode grunner for å drikke te? Finn din favorittsmak, lag en kopp rykende varm te og sett deg ned i sofaen en regntung høstkveld. Kos! Der har du den siste og viktigste grunnen!

Del sosialt
In this article